Testineitinä Aku, 30, rakennusmies

Rakennusmies tekee työtä jaloillaan ja kun jalat ovat kunnossa, toimii pääkin paremmin.

Aikanaan sodat voitettiin kuivin sukin ja tervein jaloin. Jalkojen terveys onkin tärkeää meille kaikille – kannattelevathan ne koko ihmisen painoa ja mahdollistavat sujuvan liikkumisen. Erityisen tärkeää jalkojen hyvinvointi on diabeetikoille.

aku_jalat2_2015_nettireso_330pix
Rakennusmies Akun jalat ovat kovassa käytössä. Akua opastettiin huolehtimaan jaloistaan päivittäisellä pesulla, kuivauksella, rasvauksella ja jalkajumpalla. ”Kun leikkaat varpaankynsiä, itse, älä leikkaa pituutta liian lyhyeksi”, neuvoi Neiti-Ihmisen Terhi. Diabeetikon on hyvä välttää epäpuhtauksia ja infektioita hyvällä hygienialla ja huolenpidolla.

30-vuotiaan Akun jalat nauttivat Neiti-Ihmisen käsittelystä. Akulla on 1-tyypin diabetes ja hän pitää huolta itsestään syömällä pääsääntöisesti terveellisesti ja liikkumalla. Rakennusmiehen työ on fyysisesti raskasta, jalkojen päällä ja liikenteessä ollaan usein koko päivä. Silloinkin, kun ei liikuta, vaatii työn tekeminen yleensä normaalia toimistotyötä haastavamman asennon, jossa usein kannatellaan jotain painavaa. Jalat ovat Akun työssä kovassa käytössä.

Diabeetikoilla jalkojen verenkierto ei ole normaali korkean verensokeripitoisuuden vuoksi. Tästä johtuen iho ei uusiudu normaaliin tapaan ja pienetkin haavat voivat tulehtua herkästi, parantuen hitaasti. Hoitamattomana pienetkin ihovauriot voivat johtaa jopa kuolioon tai amputaatioon huonosta vastustuskyvystä johtuen. Siksi hyvinvoivat jalat ilman kovettumia tai nirhaumia, ovat diabeetikoille tärkeät.

Äskettäin uuden kodin tyttöystävänsä kanssa hankkinut, myös kotona remonttia tekevä Aku sai Neiti-Ihmisen hoitotuolissa paitsi ihanan hengähdyshetken 14-tuntisiin rakennuspuuhiin, myös tarpeellista hyvinvointia jaloille. Kotiinviemisiksi lähti asiantuntevien itsehoito-ohjeiden lisäksi LCN:n tehokas, Urea 10 % Foot Cream -jalkavoide ja saman sarjan Pedifresh -jalkaspray, joka raikastaa niin jalat kuin jalkineetkin.

neiti-ihminen_nosto_aku_14-10-15

Samankaltaiset artikkelit